3 fordele ved at refinansiere sine lån

Kilde Rnn.dk.

Har du flere lån eller måske bare et, kan det være en god ide at se, om det kan betale sig at få dem refinansieret. Mange små lån er ikke bare dyrere i renter og gebyrer, det kan også virke uoverskueligt at få overblik over og få betalt.

Herunder vil du kunne finde 3 fordele ved at få refinansieret sine lån og få dem samlet til et lån. Det kan vise sig at være økonomisk, mentalt og ikke mindst, hvordan du ser på fremtiden.

Den økonomiske fordel ved at refinansiere sine lån

Ved at refinansiere sine lån og få dem samlet på et sted vil du ofte spare en del penge. Typisk vil du ved at samle dine lån spare penge på gebyrer og renter. Via en låneberegner vil du ofte kunne se, hvor meget du kan spare ved at slå dine lån sammen og få dem refinansieret via et nyt lån. Selvom det kan virke underligt, at det kan være billigere at have et stort lån end flere små, så er realiteten, at det som regel bedre kan betale sig at samle sine forbrugslån til et stort og tilbage betale det frem for at skylde flere kreditorer.

Den mentale fordel ved at refinansiere sine lån

Alene det at få samlet sine lån og kun skylde en kreditor vil for mange opleves som en stor lettelse. Beløbet bliver ikke mindre, men det føles mentalt langt mere overskueligt kun at have et lån frem for flere små. Det ikke længere at skulle holde styr på flere lån, betalingsaftaler og omkostninger.

Samtidig vil du højst sandsynligt også betale et mindre beløb hver måned og få flere penge imellem hænderne og også blive gældsfri langt hurtigere.

Den fremtidige fordel ved at samle sine lån

Ved at samle sine lån og ikke bare få flere penge mellem hænderne og også blive gældsfri hurtigere ser fremtiden ofte meget lysere ud. Det er dog vigtigt at huske på, at det ikke altid er muligt at få samlet sine lån hos banken. Men med en god forberedelse hvor du viser et budget, årsopgørelser og lønsedler, har du en god chance for at overbevise banken, om at det er en god ide. Skulle din nuværende bank sige nej, så overvej andre muligheder. Det kan være andre traditionelle banker, men i dag kan det også være mange af de online banker, der i dag findes.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *