De bedste juletraditioner, du ikke må glemme

Julen er hjerternes tid og en tid, vi deler med familien. Julen er fuld af gode traditioner, som du endelig ikke må glemme – de sikrer dig nemlig den fantastiske tid med familien, hvor man hygger sig sammen uden at skulle tænke på andet end bare at være sammen.

Hver familie har sine egne specielle juletraditioner, men der er også en lang række af traditioner, som næsten alle kan nikke genkendende til. Juletraditioner, som vi deles om her i Danmark.

Her får du en liste over, de traditioner, du bestemt ikke må glemme.

Hold klippe-klistre-julepynt dag med familien

Skal vi flette vores julehjerter sammen? Noget af det hyggeligste ved julen, er at der skal pyntes op til jul i hjemmet. Hvis du ikke har lyst til at bruge mange penge på designerjulepynt, så kan det blive lige så flot det man laver selv. Det er desuden en fantastisk mulighed for at samle familien og hygge om at klippe-klistre. Resultatet bliver, hvis ikke elegant, så i hvert fald skønt og personligt.

Flet julehjerter, fold julestjerner, klip kravlenisser eller noget helt fjerde.

Husk julesweateren

Julesweateren er egentlig en amerikansk tradition, som er blevet populær i Danmark i de seneste år. I USA kalder man traditionen for ”Ugly Christmas Sweater”, da disse julesweatere i traditionens begyndelse ofte var hjemmestrikkede og knap så kønne.

I Danmark finder man både kiksede og moderne julesweatre, og selvom det måske virker som en fjollet tradition, så er det virkelig hyggeligt. Man får en undskyldning for at iklæde sig de mest behagelige sweatre samtidig med at man ikke behøver at bekymre sig om at se godt ud – for resten af ens familie og venner har helt sikkert matchende sweatre.

Fæld jeres eget juletræ

Når juleaften skal fejres er det selvfølgelig nødvendigt med et juletræ. Og her kan det være både hyggeligt – men også en udfordring – at tage hele familien med. Sjældent har man nemlig samme opfattelse af, hvad et kønt træ er. Så tag af sted med varmt tøj og tålmodighed, og nyd vintervejret, mens I går rundt i juletræsplantagen og leder efter det helt perfekte træ.

Når træet skal pyntes, gør det det også meget sjovere for de små i familien, at de har været med til at vælge træet.

Se julekalender sammen

En juletradition, der varer hele december, er selvfølgelig at se julekalender sammen. For børnefamilier er det helt oplagt at man samles om fjernsynet, når dagens afsnit sendes. Men selv for familier med større børn, kan det at se julekalender sammen også sagtens være en tradition, man gerne vil holde fast i for hyggens skyld.

Tæl dagene med et kalenderlys

Når december bliver kold og mørk, er der kun en ting at gøre – nemlig at tælle dagene til juleaften. Og det gøres absolut ikke bedre end med et kalenderlys, som man kan tænde om morgenen eller om eftermiddagen. Også denne tradition er at finde i de fleste danske hjem, og du må endelig ikke glemme at købe et kalenderlys.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *