Derfor er e-cigaretter et alternativ til traditionel tobak

E’et i e-cigaretter står for elektronisk – og det er der en helt bestemt grund til. Forskellen på denne og så en med almindelig tobak er nemlig at den faktisk ikke indeholder tobak som sådan. I stedet er den fyldt med en væske, hvor der foregår en proces når man tager et hiv af den, hvor omdannes til dampe, som man kan indånde. Det skal stadig ned og vende i lungerne, og det giver stadig den rigtige smag og nikotin, men det hele foregår uden alle de sundhedsskadelige stoffer, som findes i traditionelle smøger.

Der er derfor tale om et fornuftigt alternativ hvis man gerne vil være ekstra opmærksom på hvad man udsætter sin krop for, og så ser det endda visuelt ud fuldstændig som hvis man røg rigtigt. Der er nemlig et lille lys i enden, som virker som en glød, og som lyser op når man tager et hiv. Det betyder at man sjældent kan se forskel, og man vækker derfor ikke en masse opmærksomhed hvis man ikke ønsker det.

Hvad skal man være opmærksom på ved e-cigaretter?

Hos xsmoke forhandles der e-cigaretter, som er lavet af plastik og har et elektronisk kredsløb indeni, der kan omdanne den korrekte væske til dampe med nikotin i. Det giver derfor sig selv at væsken ikke holder evigt, og derfor skal man selv sørge for at fylde ny væske på når den er tom. Man kan få flere slags modeller, hvor man simpelthen skruer det, der svarer til filteret af, og bare skal skrue et nyt et på. Så er doseringen også foretaget helt korrekt, og man behøver ikke spekulere over dette. Disse er desuden indrettet på en snedig måde, så væsken ikke ved et uheld løber ud i munden.

Enkelte varianter af den elektroniske smøg skal man selv fylde ny væske på, og det sker til tider at man ikke får hældt den rette mængde på, ligesom man måske hælder det i et forkert sted. Har man sådan en model, bør man altså være ekstra opmærksom på at man gør det helt rigtigt. Det er altid bedre at være på den sikre side end at tage chancen.

Er produkterne fra xsmoke usunde?

Som udgangspunkt er svaret på dette spørgsmål nej, men det er svært at give en endegyldig konklusion. Dette skyldes at man selv kan sammensætte smagen og mængden af nikotin i sin elektroniske cigaret, hvorfor det er forskelligt fra person til person. Dog skal det understreges, at mange af de skadelige stoffer som normalt findes i tobak, som kan gå ind og påvirke eksempelvis lunger, bronkier, knoglemarv og blod, ikke findes i de elektroniske varianter. Det er endda påvist, at gener og påvirkninger fra almindelig tobak på hud, tænder og tandkød forsvinder til en vis grad et stykke tid efter man har skiftet til et elektronisk produkt. Det skal på ingen måde forstås som at der er tale om et vidunderprodukt – og der skal uanset hvad længerevarende studier til, før man med sikkerhed ved præcis hvad der sker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *