Ny regering vil tage opgør med dyre kviklån

Den nye regering overvejer at tage et opgør med de nye, populære kviklån, der i de seneste år er kommet frem. En af årsagerne er, at kviklån har fået et dårligt ry, fordi især unge har haft svært ved at administrere den nye og langt lettere låne metode og er endt i en gæld, der har været svært at overskue og tilbagebetale.

Der er dog allerede lavet en del tiltag for at sikre at unge og andre svage ikke ender i en situation, hvor det kan være svært at få tilbagebetalt deres lån, og de ender med en masse dyr forbrugsgæld og i RKI.

Læs om kviklån

Læs om kviklåns trends her, hvis du interesserer dig for kviklån, eller du overvejer at tage et kviklån.

Inden for kviklån sker der en stor udvikling, til trods for at regeringen ønsker at tage et opgør med de dyre kviklån. Branchen er selv klar over, at de har haft et dårligt ry og har gjort meget for at gøre det nemmere at overskue konsekvenserne ved et lån, og derved mindske risikoen for at lånemodtager ikke kan tilbagebetale lånet og ikke bare ender med en dårlig oplevelse, men også i RKI. Det er ikke i de seriøse bankers interesse, at dette sker. Også fordi det resulterer i dårlig omtale, og at folk bliver mere tilbageholdende med at låne i fremtiden.

Fordelene ved de nye kviklån

Der er flere fordele ved de nye kviklån, du som forbruger har, set sammenlignet med de traditionelle banker.

  • Der skal ikke stilles sikkerhed som lånemodtager, hvilke betyder, at du ikke skal stille med sikkerhed i dine andre ejendele. Samtidig skal du heller ikke bruge tid på at få dine ejendele vurderet.
  • Et traditionel banklån har typisk en vurderingstid på op til 3 uger. Et kviklån vurderes ofte inden for 24 timer og vil stå på din konto dagen efter, at du har underskrevet lånet med dit NemID.
  • Der bliver fra banken ikke stillet spørgsmål til, hvad pengene skal bruges til. Du kan bruge pengene, som du ønsker. Det anbefales dog, at du bruger pengene på det de oprindelig var tiltænkt til.
  • Med mindre at der er tale om store beløb, vil der ikke være nogle dokumentationskrav som eks. at se årsopgørelser eller lånsedler. Du skal dog have bopæl i Danmark og have et NemID. NemID skal til, fordi banken skal sikre sig, at du ikke står i RKI.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *