Undgå skader med Asics håndboldsko

Som sportsmand, eller kvinde, er det utrolig vigtigt at man har det rette udstyr, der kan hjælpe en med at yde sit bedste. Som håndboldspiller kan man komme ud for en lang række skader, hvoraf mange af disse kunne have været undgået, hvis man havde haft det rigtige sportsudstyr og tøj. Asics har ikke altid lavet håndboldsko, men startede med at producere løbesko. I mange år har håndboldspillere brugt løbesko til indendørs brug, da gelsålerne i både hælen og forfoden giver god støtte og samtidig er stødabsorberende, således at hverken fødder, ledbånd eller knæ tager væsentlig skade udover det naturlige slid.

Knæskader er desværre en af de ting mange håndboldspillere opleve, men med Asics håndboldsko kan dette være en afgørende faktor for nedslidning af ens knæ. Asics har udtænkt en håndboldsko, der skal bruge tid for at komme sig over strabadserne af at bære en håndboldspiller en hel dag. Foruden gelsålen i hæl og forfoden, har Asics håndboldsko også en mellemsål, der er lavet af et materiale, der kaldes Compressed molded EVA, der er markedets mest stabile og holdbare form for skum materiale. I mellemsålen er et materiale, der kaldes speva, der som minimum skal bruge 24 timers restitutionstid.

Værd at vide om asics håndboldsko

Det EVA materiale, som skoene indeholder, fungerer som en stor svamp, der stille og roligt presses flad ved brug, og som derfor skal bruge nogle timer på at suge luft til sig igen før skoen bruges igen. Dette er også med til at give skoen, dens gode stødabsorberende egenskaber, dog forgår denne form for materiale forholdsvist hurtigt, da materialets fleksibilitet kan ødelægges ved intenst brug. Det er derfor vigtigt, at man som bruger af disse sko har in mente, at disse kun holder en vis årrække, da der vil forekomme en naturlig form for slidtage desto mere skoene bruges. Træner man derfor håndbold flere gange om ugen, eller er til store stævner og kampe, hvor der spilles intensivt flere timer på en dag, så skal skoene have længere tid til at genfinde deres naturlige form indvendigt, for de bruges igen.

Som håndboldspiller er det også vigtigt, at man har et godt fodfæste i alle situationer, også når man bevæger fødderne ud i yderpositioner på enten hæl eller tå. Dette er naturligvis også tænkt ind i designet og udformningen af Asics håndboldsko, der ikke alene støtter, men også til dels stabiliserer spilleren, når denne kommer ud for situationer, hvor man skal holde balancen på hæl eller tå, f.eks. i forbindelse med et kast eller en landing efter et spring. Det er også enormt vigtigt, at skoen sidder tæt til foden og ikke giver sig, når man fordeler vægten til den yderste del af foden. Har man ikke sko, der støtter nok i disse situationer og ikke umiddelbart er opmærksom på ens nuværende fodstilling i øjeblikket kan man ofte risikere at vride om på foden, hvilket ikke blot gør ondt, men også kan give skader på længere sigt, asics håndboldsko yder denne støtte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *